Grensoverschrijdend gedrag in Organisaties

Er kan sprake zijn van verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag 
 • emotioneel (je gehoord en gezien voelen)
 • fysiek (privacy/ space)
 • Seksueel (onze seksuele behoeften en veiligheid)
 • Tijd (gebruik en misbruik van onze tijd)
 • Geld
 • Intellectueel (onze gedachten, ideëen en overtuigingen)

Grensoverschrijdend gedrag kan in heel veel situaties voorkomen: thuis, werk, relaties, vriendschappen en publieke ruimtes etc. 

Het onderwerp seksuele intimidatie op de werkvloer, #MeToo, is actueler dan ooit. The Voice, Ajax, de VPRO, PvdA, De Telegraaf: het rijtje organisaties met onthullingen over grensoverschrijdend gedrag wordt steeds langer.

Al deze verhalen leggen een maatschappelijk probleem bloot waarop actie noodzakelijk is. Ook op de werkvloer moet de knop om. Hoe? Door niet weg te kijken, maar te zien wat er gezien moet worden.

Je wil toch voorkomen dat jouw organisatie straks in hetzelfde lijstje als The Voice en Ajax staat?Kijk grensoverschrijdend gedrag aan


DE ESSENTIE IS DAT MENSEN VOELEN DAT ZE ERTOE DOEN EN DAT ZE ONDERDEEL ZIJN VAN EEN organisatie,
EEN SCHAKEL ZIJN IN
 ALLES WAT ER IS. 

onuitgesproken zaken worden boven tafel gehaald

Zacht op de relatie, meer eerlijk op de inhoud. Dat is wat ons typeert

Tevreden loyale medewerkers

Als werkgever heb je een zorgplicht naar je medewerkers. En dit gaat verder dan goede bureaustoelen of een gezellig plantje neerzetten. Onder deze zorgplicht valt ook het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag en het creëren van een veilig en bewust werkklimaat. Het resultaat? Tevreden en loyale medewerkers, minder verzuim, minder uitstroom en meer creativiteit.
Het is dus tijd om actie te ondernemen. Tijd voor transformatie.

Wij van Level Up Company zijn er om je hierin te helpen. We bieden verschillende vormen aan en kijken wat past bij de behoeften van jouw organisatie. Samen creëren we een werkklimaat waar alles en iedereen mag zijn en waar medewerkers zich veilig voelen.

Zacht op de relatie, maar eerlijk op de inhoud. Dat is wat ons typeert.

Grensoverschrijdend gedrag gaat zowel over zowel mannen als vrouwen. Het kan beiden overkomen, het gaat altijd om een interactie tussen 2 mensen. Uit een onderzoek van CNV in 2021 kwam naar voren dat 30% van de vrouwen wel eens te maken heeft met fysieke seksuele intimidatie op de werkvloer. 61% van de vrouwen heeft te maken met seksueel getint taalgebruik. Bij mannen is dit 18%.

CONNECTIE IS DE BASISBEHOEFTE
VOOR ONS ALS MENS

Wij maken je wakker in alles wat je niet ziet

"Peoplemanagement isn't a thing we do, it's the thing that runs our business"

Voorkomen in plaats van genezen
De bewustwording op de werkvloer neemt toe. De #MeToo-beweging lijkt een blijvende verschuiving in de machtsverhoudingen teweeg te hebben gebracht. Er wordt meer over gepraat en er rust minder taboe op.
Maar het is nog niet genoeg.

Nog steeds worden veel te vaak klachten van grensoverschrijdend gedrag onder het vloerkleed weggemoffeld. Of nog erger: gezien als gezeik.

Ja, er zijn klachtenregelingen en vertrouwenspersonen, maar dat is als een pleister op de wond leggen. Grensoverschrijdend gedrag is complex en zit op een veel dieper en ander niveau. Door dit op de juiste manier te benaderen, kun je de problemen voorkomen in plaats van genezen. Een intern beleid is hierin niet voldoende.

Benadering vanuit positiviteit
Level Up Company is ontstaan vanuit de ideologie van een leven waar iedereen zichzelf mag zijn en een waardevolle connectie tussen mensen aanwezig is. Wij geloven in een duurzame oplossing voor deze uitdaging. 

Wat is onze Level Up Way:
 • We kijken integraal en verbinden alle aspecten met elkaar. We zoomen in en maken het concreet. Connecting the dots!
 • Bewust en onbewust (onderstroom en bovenstroom)
 • Zonder oordeel benoemen we wat is. Dat schuurt soms even, maar daarna is de connectie altijd dieper

Wij steken alles in vanuit een positieve benadering. Grensoverschrijdend gedrag gaat iedereen aan en als we hier op een liefdevolle manier met elkaar over praten, kunnen er blijvende veranderingen teweeg worden gebracht. Om dit te kunnen bereiken moet je durven zien wat je nu niet ziet. De juiste vragen stellen, laten zien wat gezien moet en mag worden.

We kijken hierin graag met je mee en maken een plan van aanpak.

bOUNDARIES AND CONNECTION GO HAND IN HAND

Our way

What can we do for you?

Gedragsverandering is ingewikkeld, maar haalbaar. Communicatie speelt hier de hoofdrol in. Om dit op de juiste manier in te zetten is het nodig om het probleem grondig te analyseren, je in te leven in de doelgroep en gebruik te maken van wetenschappelijke inzichten.
Dat is precies waar we je bij helpen!

Level Up Company biedt een palet aan mogelijkheden en helpt je bij de praktische toepassing ervan.

“A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is reality.” – John Lennon –

Onze aanpak zetten we in voor:
 • Werknemers
 • Leidinggevenden of teams
 • Crossmediale communicatie gericht op grote groepen binnen organisaties

En creëer een veilige en bewuste werkomgeving binnen jouw organisatie

BOUNDARIES ARE CONFUSING…
LET’S STRAIGHTEN YOURS OUT

onS AANBOD

KOP KOFFIE?!

thank you!